IBIAC&TD  vine in sprijinul firmelor industriale productive,
                        prin participare de specialitate la:

  • optimizarea calităţii si performanţelor produselor
  • activităţi de cercetare şi dezvoltare a noilor produse
  • selectarea celui mai adecvat concept de proiectare in ideea reducerii riscului de eşec
  • reducerea timpului de lansare pe piaţă prin verificarea/corectarea documentaţiei de fabricaţie
  • monitorizarea şi testarea performanţelor in faza de prototip a unui nou produs
  • analize funcţionale si de risc tehnic  pentru determinarea cauzelor defecţiunilor maşinilor
  • concepţie şi proiectare  parametrică 3D (INVENTOR 2016) pentru dezvoltarea proiectelor  de automatizari şi robotizari, celule flexibile de fabricatie etc.
  • detailierea 2D / 3D CAD a documentatiei tehnice pentru iniţierea fabricaţiei
  • elaborare caiete de sarcini şi instructiuni de livrare - instalare

     Greşelile de proiectare sunt de obicei dificil de a fi gasite şi remediate. Dupa  lansarea produsului pe piata aceste greseli  apar de la sine, dar costul de remediere a lor este enorm. Credibilitatea producatorului este anulata.

  Scurtarea timpului de lansare pe piaţă

 IBIAC&TD poate ajuta producatorul in reducerea costurilor totale şi scurtarea timpului de dezvoltarea a produsului prin alegerea celor mai adecvate si sigure soluţii, inca de la start.  Cu instrumente adecvate de calcul, modelare  şi simulare pe calculator, noi putem imbogăti cunoştintele legate de aplicaţia dorita de client şi a reduce astfel riscul in identificarea soluţiilor de proiectare care pot deveni critice, cât şi pentru a le gasi pe cele mai adecvate pentru optimizare. 
De asemenea  noi putem evalua parametrii de proiectare care sunt dificil de masurat experimental. Toate acestea vor conduce la minimizarea necesităţilor de testare ulterioară, la scurtarea timpului de lansare pe piaţa, reducerea costurilor totale şi optimizarea performanţelor produsului.  

 Verificarea proiectelor

IBIAC&TD  poate revizui proiectele unor maşini si instalatii deja existente pentru a le adapta prin upgradare la noi si diferite condiţii de functionare decat cele concepute initial. De asemenea putem dezvolta strategii de testare şi evaluare a performantelor componentelor in faza de prototip. Modelarea pe calculator cu ajutorul pachetelor software avansate pentru: sisteme, componente, lagăre şi multe alte, ne dă posibilitatea formulării celor mai adecvate recomandări si soluţii, care aplicate in practică vor conduce firma clientului la creşterea performantelor produselor şi a proceselor de fabricatie.  

Rezolvarea problemelor

 Procesul de analiză a defectelor nu acoperă atribuţiile proiectantului dacă acesta nu este un expert in domeniu. IBIAC&TD abordează aceasta problemă prin analiză teoretică, ştiinţa materialelor, metodele computerizate de modelare parametrică si simulare, impreună cu experianţa acumulată in situaţii asemanatoare. Prin aplicarea metodologiei FMEA , FTA şi “Design for Six Sigma” putem ajunge la găsirea factorilor de risc in cal mai sistematic şi eficient mod.

 Fundamentarea prin calcule şi simulari pe calculator

Stăpanirea unor metodologii computerizate de simlare este esenţială pentru compararea alternativelor de proiectare, verificarea produselor similare existente sau noi, identificarea cauzelor defecţiunilor şi metodelor de inlaturare. IBIAC&TD  poate verifica soluţiile de proiectare a lagarelor şi altor ansamble importante pentru a intrunii cerinţele funcţionale propuse. De exemplu, acelea subansamble care sunt dimensionate corect vor întrunii parametrii de precizie şi fiabiliate scontaţi, in condiţiile reale de operare.